Драматичен мач за Гришо. Елиминира Мартон Фучович

Днешната победа е под №32 за Григор Димитров

Драматичен мач за Гришо. Елиминира Мартон Фучович | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитрoв се класира във втория кръг на Australian Open, елиминирайки Мартон Фучович от Унгария. Българинът постигна обрат и заслужено продължава напред след 4:6, 6:3, 7:6(1), 6:2.

Световният №70 взе откриващата част с 6:4, след което българинът доминираше. Григор изравни сетовете след 6:3. В третия се стигна до тайбрек, в който първата ни ракета беше категоричен и го спечели със 7:1 точки. В четвъртия сет Димитров беше убедителен, надделявайки с 6:2 и класирайки се напред. В последната част Фучович не успя да се противопостави на българина заради умората и болежките, които изпитваше.

Мачът на третия по големина корт в Мелбърн "Джон Кийн Арена" започна малко след 3:30 часа наше време и продължи 3 часа и 30 минути игра.

Днешната победа е под №32 за Григор Димитров в Откритото първенство на Австралия.

Следващият съперник на Григор ще бъде Себастиан Офнер (Aвстрия) или Танаси Кокинакис (Австралия).Първата ни ракета влиза в турнира от Големия шлем, след като преди броени дни ни зарадва със спечелването на титлата в Бризбейн в надпреварата от сериите ATP 250.

Световният №70 Фучович имаше само един мач през 2024 година преди днешната среща с Григор. Унгарецът отпадна още в първия кръг в Бризбейн от италианеца Матео Арналди. 31-годишният Фучович взе участие на Sofia Open през 2023 година, достигайки до четвъртфиналите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи