Децата на Ливърпул се подиграха с Челси

Треньорът на „червените“ Юрген Клоп не можеше да разчита на цял куп контузени звезди

Децата на Ливърпул се подиграха с Челси | StandartNews.com

Източник: Диема

Отборът на Ливърпул спечели за рекорден десети път Купата на лигата в Англия, след като в драматичен финал се наложи с 1:0 срещу Челси. След много пропуски, отменени голове и греди, редовното време завърши 0:0. Капитанът Върджил ван Дайк отбеляза единственото попадение в 118-ата минута и донесе трофея на мърсисайдци.

Треньорът на „червените“ Юрген Клоп не можеше да разчита на контузените си звезди Алисон, Трент-Александър Арнолд, Мохамаед Салах и Диого Жота.

Първата възможност бе за Ливърпул. Луис Диас стреля с глава, но Петрович нямаше проблеми да улови. В 14-а минута Челси допусна грешка в изнасянето на топката, а Луис Диас бе на чиста позиция и опита шут с десния крак, но вратарят на Челси спаси.

В 20-ата минута Челси огранизира контраатака, топката бе отбита и попадна в Кол Палмър, който стреля отблизо, но Куивин Келехър направи великолепно спасяване с една ръка.

Малко след това Мойсес Кайседо влезе грубо в краката на Раян Гравенберх, а халфът на Ливърпул се строполи на земята. Главният съдия не отсъди нарушение дори, а нидерландският футболист трябваше да напусне терена с носилка и бе принудително заменен от Джо Гомес.

В 34-ата минута тимът на Маурисио Почетино стигна до гол. Нико Джаксън се измъкна от защитата и намери Стърлинг, който прати топката в мрежата. Страничният съдия вдигна засада на Джаксън, а ВАР разгледа ситуацията и потърди решението.

В 40-ата минута Робъртсън получи празно пространство на левия фланг и центрира към Коди Гакпо, който се отскубна от противниковата защита и отправи чудесен изстрел с глава, но топката се отклони от левия страничен стълб.

В края на първата част се стигна до физически сблъсъци, след като Бен Чилуел и Конър Брадли влязоха в конфликт около страничната линия, а това въвлече и други футболисти. Реферът Крис Кавана обаче прецени да вдигне по един жълт картон на двамата.

В 58-ата минута Коди Гакпо намери в пеналта Харви Елиът, който опита акробатично изпълнение с левия крак, но Петрович внимаваше и изби.

В 62-ата минута Робъртсън центрира от пряк свободен удар, а Върджил ван Дайк стреля с глава и не остави шанс на Петрович. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а главният съдия прецени, че Ендо, който е бил в засада е попречил на Енцо Фернандес да се позиционира по-добре и голът бе отменен.

Четвърт час преди края Галахър получи на чиста позиция в пеналта на Ливърпул и стреля, а топката се отби в десния страничен стълб. В 85-ата минута Челси организира отлична контраатака, при която Галахър бе изведен сам срещу вратаря, като стреля с десния крак, но Келехър направи ново спасяване. Секунди по-късно халфът имаше нова възможност да стреля от прекрасна позиция, но прати топката над вратата.

Във втората минута на добавеното време „сините“ като по чудо не отбелязаха. Нкунку стреля право в Келъхър, след това Густо нацели Галахър, а при следващия си опит Нкунку отново не бе точен. Така мачът влезе в продължения.

В 94-ата минута Ван Дайк подаде с глава към резервата Джейдън Данс, който стреля с глава, но Петрович успя да избие точно преди топката да влезе във вратата му.

Малко след това Ливърпул организира нова атака, а Луис Диас демонстрира добър дрибъл и достави удобна топка на Харви Елиът, който стреля веднага с левия крак, но топката профуча встрани от левия страничен стълб на Челси.

Лондончани отговориха, след като Мадуеке си създаде празно пространство и шутира по диагонала, но Келехър внимаваше и макар в началото да изпусна топката, успя да улови. Малко след това след изпълнен тъч на Ливърпул Джеймс Макконъл отклони към Цимикас, който стреля, но Петрович бе на добра позиция и спаси.

В 10-ата минута на второто продължение Цимикас центрира великолепно към Харви Елиът, който стреля, а топката се отби от левия страничен стълб на Челси. Данс пък беше изпреварен точно преди да направи добавката. Така се стигна до 118-ата минута, когато след центриране на Цимикас от ъглов удар, Ван Дайк се измъкна и с глава вкара топката във вратата на Петрович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай