Дебютантите от Исландия унижиха Роналдо

Дебютантите от Исландия унижиха Роналдо | StandartNews.com

За един ден - втора сензация на Евро 2016! Който смята, че разширен формат от 24 отбора внася скука, да си помисли пак!

В късния мач дебютантът Исландия изтръгна 1:1 от Португалия с Кристиано Роналдо.

Предварителните прогнози и очаквания отидоха по дяволите.

За капак, исландците от самото начало подсказаха, че не са дошли, за да се правят на жертвено агне. Те се отказаха да киснат отзад в защита и играта се разгъна по целия терен.

Голямата загадка беше Кристиано Роналдо, който за последно изигра финала в Шампионската лига с много накуцвания. Като преди мача и след него получи много дни почивка - чак нетипично. Да си го признаем: Най-скъпоплатеният спортист в света беше неефективен, губеше единоборства, разминаваше се с топката, а понякога и тя с него, замаза положението с някакви удари отдалече и отправи едва един сериозен удар с глава от упор, който въобще не стресира вратаря Ханес Халдорсон. Който впрочем играе в норвежкия отбор "Бодьо Глимт", ако сте го чували.

Коренна разлика от играта му в "Реал" и сега!

Исландците обаче толкова се заиграха в мача, че забравиха, че все пак са втора цигулка. В 31-ата минута те оголиха защитатата и... Не, не Роналдо, а старата пушка Нани си показа зъбите. Дългият пас на Андре Гомеш беше точен и на Нани му трябваше едно докосване, като в доброто старо време в "Манчестър Юнайтед", за да открие. 1:0 за Португалия!

Щеше да е учудващо, ако селекционерът на Исландия Ларс Лагербак, който е прекрасен тактик, не е разказал на своите играчи какви слаби места е видял в играта на Португалия.

Резултат имаше и в 50-ата минута исландците сигурно решиха, че сънуват и са търкали очи. Биркир Бярнасон засече пас на Йохан Гудмундсон. Проста работа, поне на теория! Единият е от "Базел", другият е от "Чарлтън". Обаче резултатът стана 1:1!

От този момент Исландия сигурно започна да мечтае така, както ние след гола на Йордан Лечков срещу Германия в САЩ!

Разбира се, след историческия гол Исландия учтиво дръпна играта си по-назад. И Португалия завърши мача с две трети притежание на топката и 9-4 точни удари в тяхна полза, но това не донесе промяна на резултата.

Статистика
ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Пепе, Р. Герейро, Р. Карвальо, Жоао Марио (78 Куарешма), Данило, Андре Гомеш (84 Едер), Виейриня, Нани, Моутиньо (71 Р. Санчес), Роналдо
Селекционер Фернандо Сантош
ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Б. Сьеварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон (90 Е. Бярнасон), Б. Бярнасон, Г. Сигурдсон, Сигпорсон (81 Финбогасон), Арнасон, Бьодварсон, А. Гунарсон, Скуласон
Селекционер Ларс Лагербак
ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Пепе 31; 1:1 Б. Бярнасон 50
ЖЪЛТ КАРТОН: Б. Бярнасон, Финбогасон (Исл)
Съдия Джунейт Чакър (Турц)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай