Чакмаков взима ЦСКА при фалит

Клубът отказва пари от бизнеса, имал достатъчно

Чакмаков взима ЦСКА при фалит | StandartNews.com

София. От "ЦСКА Завинаги" са готови да вземат клуба, ако се стигне до фалит, намекна председателят на дружеството Александър Чакмаков. Настоящото управление на "червените" продължава да изпитва сериозни затруднения с финансирането и не го крие. Наскоро изп. директор Александър Тодоров разкри, че дълговете са 15-16 млн., но те много скоро могат да нараснат с оглед многобройните дела, които се водят срещу ЦСКА.

"Клубът няма да фалира за един ден. Това е дълъг процес. Трябва първо да се обяви несъстоятелност, да влезе административно управление, или т. нар. синдик. Това не е толкова страшно, случвало се е в редица английски клубове като "Ливърпул", "Портсмут" и др. При наличието на синдик е по-лесно за евентуален бъдещ инвеститор да поеме управлението, тъй като всички задължения и договори ще бъдат открити. Дали сам или с хората от сдружението може да помислим за възможностите да издържаме ЦСКА при подобно положение. Но на този етап това не стои на дневен ред", коментира Чакмаков пред "Спортал".

Синът на първия капитан на "червените" разкри и друга любопитна подробност. "Дни след създаването на нашето сдружение имахме среща с Тодоров и Томов в "Хилтън". На нея имаше още много бизнесмени със сериозни финансови възможности. Направихме заявка да участваме в управлението на клуба. Те обаче ни казаха, че разполагат с достатъчен финансов ресурс и нямат нужда от подобно сътрудничество. Можем само да се радваме, ако това е така", сподели още Чакмаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай