"Ботев" уговори гигант от "Аякс"

Мъри чака изненада от Румъния, гони играчи без амбиция

"Ботев" уговори гигант от "Аякс" | StandartNews.com

Пловдив. "Ботев" проведе в петък първо занимание след паузата с 19 играчи. Сред тях обаче нямаше нито един от гласените за нови попълнения. Треньорът на "жълто-черните" Мъри Стоилов запази спокойствие и обясни пред медиите, че до часове очаква двамата румънци. Според информациите това са защитникът Лучан и халфът Куртеан от "Динамо" (Букурещ). Стоилов обаче загадъчно заяви, че може да има изненади и да се появи и друг играч от северната ни съседка. Специалистът се ядоса, че в медийното пространство се твърди как "Ботев" ще цака солено за румънците.

"Това са неверни писания и интриги. Истината е, че румънците, които чакаме, са свободни агенти и за тях няма да плащаме", сопна се Мъри. Той разкри, че до дни в Коматево трябва да се появи и холандецът Джофри Кастелия. Високият и много мощен таран идва от "Аякс", където не може да се пребори за титуляр.

В началото на следващата седмица "канарчетата" ще предприемат офанзива по привличането и на двама футболисти от френската втора дивизия. "По всяко време можем да вземем нови играчи, ако първенствата, в които се състезават, са в ход. За останалите е наложително да побързаме, за да наваксат физически", заяви Стоилов. Той за пореден път каза, че целта на "Ботев" е задължително класиране за Лига Европа. Треньорът добави, че е посочил вратата на Домовчийски, Костов, Джинич, Галчев и Дяков, защото не били амбициозни.

Бодра смяна

6 голобради юноши ще вземе на първия лагер в Кипър Станимир Стоилов. Това са Борис Тютюков (нападател от формацията до 17 г.), както и петима от сателита "Раковски" - Филип Димитров (вратар), Цветелин Чунчуков (нападател), Серкан Юсеин (халф), Владо Айтов (защитник) и Божидар Васев (халф). Те отлитат утре с "канарчетата" за Острова на Афродита. Много е вероятно някои от тях да останат за постоянно в тима.

Бой взривил "канарите"

Бой между вратаря Адам Стаховяк и национала Веско Минев след мача с "Берое" е взривил обстановката в "Ботев". За случката отпреди месец разказа пред "бултраси" лично спортният директор Сашо Александров вчера. "Аз влязох в съблекалнята след нулевото реми с "Берое" и сварих Адам и Минев пред сбиване ("Стандарт" научи, че напрежението между двамата е ескалирало заради обидни подмятания на Близнака към съотборници). Казах им само, че не е мястото да се трепят в съблекалнята. В този момент скочи Бобан, без въобще да съм се обръщал към него и ми заяви, че аз само съм глобявал, а моите глоби ги плаща клубът!? Също така Господ наказвал "Ботев" заради мен", откровено разкри Кривия пред над 20 обградили го фенове в Коматево.

Търсят тим на Домо, "Левски" се ослушва

Валери Домовчийски не е желан повече в "Ботев". Това съобщи Мъри Стоилов и добави, че лично се е наел да търси нов клуб на Домо. Нападателят така и не се аклиматизира към "А" група след престоя си в Германия. Интерес към бившия си футболист проявява "Левски". От "Герена" обаче не са готови да му дават тлъста заплата, каквато Валери прибираше под тепетата. Ситуацията около Домовчийски следи и "Черноморец". Херо се нуждае от нови играчи и е готов да вземе именно Домо, ако играчът склони да рита край морето за потенциален изпадащ отбор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай