Безплатно лечение за над 700 спортни герои

Безплатно лечение за над 700 спортни герои | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на БОК Стефка Костадинова и изпълнителния директор на болница "Св. Анна" д-р Славчо Близнаков представиха съвместна инициатива, осигуряваща пълноценни здравни грижи за всички спортисти, спечелили олимпийски, световни и европейски медали. Тримата вчера събраха лекари и ветерани в голямата зала на УМБАЛ "Св. Анна".

Над 700 големи имена ще получат поименни карти, осигуряващи им правото на пълен безплатен достъп до всички медицински услуги в болницата. "Няма друга сфера, в която българите да сме успели повече от спорта. И след като толко години сте се грижили за националното достойнство, е време и ние да се погрижим за вас", каза Кралев в обръщение към всички шампиони. Спортният министър обясни и как всеки от тях ще може да се възползва от картите за безплатно лечение.

"Спортистите са минали през много травми и са имали не лек живот. Следователно с годините тези контузии няма как да не им се отразят. Затова лекарите от УМБАЛ "Св. Анна ще открият горещ телефон, на който ветераните ще могат да звънят, когато имат нужда от консултация. След което ще може да бъде посрещнат и по най-бързия начин да бъде заведен до съответните специалисти и кабинети", заяви министър Кралев.

Той благодари на всички лекари в болницата за съдействието. "Тези хора са славили България. В тяхна чест е свирен и българският химн. Така, че сега ние ще трябва да отдадем чест на тях и да се погрижим на нашите шампиони", каза Стефка Костадинова.

На събитието в болницата бяха отличени легендата на ЦСКА Петър Жеков и състезателката по скок на височина Йорданка Благоева. Също така поименна карта получи и двукратния олимпийски медалист по класическа борба Боян Радев. Той направи благодарствен жест към болницата, като обеща да им подари една от еротичните рисунките на Стоян Венев, част от неговата колекция.

Стефка Костадинова разкри специално пред "Стандарт", че и тя ще трябва да получи карта от болницата и (не Дай боже) ще се възползва от услугите на лекарите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай