България с 18 атлети на Балканиадата в Истанбул

България с 18 атлети на Балканиадата в Истанбул | StandartNews.com

България ще бъде представена с 18 атлети на Балканиадата в Истанбул (21 февруари). Шампионатът се организира от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) и Турската федерация по лека атлетика.

В най-много дисциплини от българския тим ще участва Ваня Стамболова, която спечели 3 титли от държавния шампионат в Добрич и постигна рекорд на България на 400 м с преп в зала за което получи специална купа от президента на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов (на снимката).

Съгласно правилата на АБАФ от миналата година не се допуска участие на състезатели извън класирането. В отделните дисциплини се допускат за участие най-много на 2-ма състезатели от държава.

"Използвам случая след завършване на зимния сезон в България да благодаря на домакините от Община град Добрич, общинско предприятие „Спортни имоти" и лично кмета на града - г-жа Детелина Николова, които вложиха много енергия и желание и направиха всичко за да предоставят най-доброто според възможностите които предлага лекоатлетическата зала „Добротица" в град Добрич. Тово спомогна в последните дни в Добрич да бъдат постигнати резултати от световна величина, коментира президентът на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов.

Състав на България за Балканския шампионат: Жени - Инна Ефтимова (60 м), Ваня Стамболова и Карин Околие (400 м), Ваня Стамболова (800 м), Силвия Дънекова (1500 м), Елена Митева (60 м с преп), Венелина Венева-Матеева (скок на височина), Андриана Бънова (троен скок), Маня Булкина (овчарски скок), Радослава Мавродиева (гюле). Мъже - Денис Димитров, Георги Георгиев (60 м), Иван Попов (3000 м), Милен Вълканов (60 м с преп), Тихомир Иванов (скок на височина), Атанас Петров (овчарски скок), Румен Димитров, Живко Петров (троен скок), Георги Иванов (гюле).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай