България пак на 4-то място в Световната лига

Италия спечели бронзовия медал в Световната лига

България пак на 4-то място в Световната лига | StandartNews.com

Мар дел Палта. Националният отбор по волейбол претърпя тежка загуба от Италия и не можа да вземе медал в Световната лига. Момчетата на Камило Плачи бяха задминати от италианските волейболисти с 2:3 (25:21, 21:25, 20:25, 25:21, 7:15). Срещата бе за бронзовите медали на финалния турнир вчера вечерта, пред около 2 00 зрители в зала "Естадио Ислас Малвинас" в Мар дел Плата (Аржентина). Тя сякаш повтори сблъсъка за бронза от Олимпиадата в Лондон 2012. Тогавa италианците спечелиха с 3:1 гейма.

Това е пети случай, в който националите ни не могат да се преборят за медал. През 1994-а волейболистите ни загубиха от Бразилия, през 2004 от Сърбия и Черна гора и от Русия през 2006-а. Италия пък има такъв голоям успех на второ поредно състезание.

Въпреки драматичната загуба, българските волейболисти отново са в топ 4 на световния волейбол и показаха постоянство в своята игра. Момчетата на Камило Плачи преминаха през тежки двубои с Бразилия, Франция, Полша, САЩ и Аржентина. На финалите отново надвиха Аржентина. В Мар дел Плата страната ни обаче два пъти отстъпи на Италия и веднъж на Бразилия.

В тежкия мач с Италия Тодор Алексиев завърши с 20 точки, а от италианците Лука Ветори бе с 29 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай