Австрия с домашен хеттрик на ски след 11 години пауза

Австрия с домашен хеттрик на ски след 11 години пауза | StandartNews.com

Австрийските алпийци разбиха на пух и прах конкурентите в домашното спускане за Световната купа в Заалбах/Хинтерглем. Победата бе за олимпийския шампион от Сочи 2014 Матиас Майер. Той би с 0,02 сек. сънародника си Макс Франц и с 0,21 другият австриец Ханес Райхелт. Това е първи пълен подиум на австрийци в спускане в Австрия от 2004-а, година, когато го направиха в Санкт Антон.

Лидерът за купата в спускането Шетил Йенсруд (Нор), който си изби зъб на последната тренировка остана едва 12-и. Другият голям фаворит Доминик Парис (Ит) не завърши. За 24-годишният Майер това е едва втора победа за СК и първа за сезона. Заалбах/Хинтерглем приема спускане за СК за втори път след 1994-а. Пистата днес бе много заледена и като профил една от най-трудните в света. От 56 в стартовия лист, до финала стигнаха само 42-ама. В генералното класиране за Световната купа води неучаствалия днес Марсел Хиршер (Ав) с 1014 т, пред Йенсруд с 856 и Феликс Нойройтер (Гер) с 662. В подреждането за купата в спускането Йенсруд остава начело с 461 т, пред Доминик Парис – 342 т и Гилермо Файед (Фр) – 299 т.

На 22-и февруари от 12,00 ч (бълг.вр) в Заалбах/Хинтерглем е и супергигантския слалом за СК при мъжете, който ще бъде предаван пряко от Евроспорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай