Арсенал съкруши Ланс, бетонира се на върха

Една от най-убедителните победи в Шампионската лига

Арсенал съкруши Ланс, бетонира се на върха | StandartNews.com

Арсенал постигна една от най-убедителните си победи в Шампионската лига, разбивайки с 6:0 Ланс в предпоследния кръг от груповата фаза, за да си гарантира първото място в Група B и да обезсмисли последните два мача.

Кай Хаверц откри резултата в срещата, като това се превърна във втори пореден мач с гол за германеца с екипа на „топчиите“. Така той даде началото на футболна симфония за домакините, която набъбна до 4:0 още преди да са изминали и 30 минути от мача. Следващите попадения бяха дело на Габриел Жесус, Букайо Сака и Габриел Мартинели. Този на англичанина бе особено интересен, защото падна след удар със стомах от негова страна, за да добута кълбото в мрежата зад Брис Самба.

Полувремето завърши с още един гол в добавеното време на Мартин Йодегор, а това означаваше, че втората част бе чиста формалност.

Двамата мениджъри направиха редица промени. Артета реши да опази част от титулярите си, докато Франк Хейсе спести унижението на част от своите първи избраници.

Крайното 6:0 бе оформено около 5 минути преди края, когато бе отсъдена дузпа, а зад точката застана Жоржиньо. Той бе точен и така завърши този съвсем неравностоен двубой в полза на Арсенал, пише gol.bg.

Ситуацията в групата е такава, че „топчиите“ са непоклатими на върха с 12 точки в актива си, а на второ място с 8 пункта е ПСВ Айндховен. Нидерландците също са сигурен участник във фазата на елиминациите, защото имат по-добър актив в преките двубои с Ланс, а и головата им разлика е по-добра. Единствената въпросителна сега е кой ще финишира трети и ще остане в евротурнирите и на пролет. Севиля има нужда от победа на 12 декември в гостуването си на „Стад Феликс Болард“ и ще се насочи към любимата си Лига Европа. Всякакъв друг резултат обаче ще остави нещата такива, каквито са в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай