Андерсън прегази Нишикори в Лондон

Южноафриканецът спечели с 6:0, 6:1 на финалния тенис турнир

Андерсън прегази Нишикори в Лондон | StandartNews.com

Поставеният под №4 Кевин Андерсън постигна втора победа на Финалния турнир на ATP в Лондон. Във втория си мач в Група “Лейтън Хюит” дебютантът от ЮАР прегази с 6:0, 6:1 поставения под №7 японец Кей Нишикори, който в първия ден на турнира надигра в два сета Роджър Федерер, но днес бе безпомощен срещу 203-сантиметровия Андерсън.

32-годишният южноафирканец спечели мача за 1 час и 5 минути, като записа четвърта победа срещу Нишикори в двубой №9 между двамата. В първия си мач в групата Андерсън бе победил австриеца Доминик Тийм, отново в два сета. Андерсън взе първите 11 гейма в срещата. При 5:0 в първата част 28-годишният японец отрази 3 сетбола, но в крайна сметка не успя да избегне “геврека”. Във втория сет нещата продължиха да се развиват зле за Нишикори, който спечели единствения си гейм в мача на свой сервис при 5:0 за Андерсън. С гейм на 15 след това финалистът на тазгодишния “Уимбълдън” сложи край на срещата, в която не даде нито една точка за пробив на съперника си.

Следващият съперник на Андерсън - Роджър Федерер, е единственият тенисист в историята на престижното състезание, който е печелил мач от турнира с 6:0, 6:0. Швейцарецът постига това през 2005 година срещу аржентинеца Гастон Гаудио. За да се класира на полуфиналите, Андерсън се нуждае от победа на Доминик Тийм срещу Федерер тази вечер или от трисетов успех на 37-годишния швейцарец срещу австриеца. Андерсън има шанса да стане първият тенисист от Африка, класирал се на полуфиналите във Финалния турнир на ATP.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай