Адвокати защитават „Ботев" и „Миньор"

Адвокати защитават „Ботев" и „Миньор" | StandartNews.com

Враца. Няколко столични адвокатски кантори са заявили желание да защитават отборите на „Ботев"-Враца и „Миньор"-Перник след като стана ясно, че Българският футболен съюз е нелегитимен. Върховният касационен съд определи това решение и то не подлежи на обжалване. От него става ясно, че трябва незабавно да се свика нов конгрес на БФС и всички решения на футболния съюз от 2009 година насам могат да бъдат атакувани в съда.

Така юридически излиза, че отборите на „Ботев"-Враца и „Миньор" –Перник все още са в „А" група, тъй като решението за намаляването на клубовете в майсторската група е взето от нелегитимното ръководство на БФС.

Другата причина поради която адвокатите са предложили услугите си са задкулисните игри на футболния съюз, които изхвърлиха неправомерно врачанския тим от „А" група. Един от примерите е уговореният мач между „Локомотив"-София и ЦСКА завършил при резултат 2:1 в полза на столичните железничари от последния кръг на миналия сезон, за коетоо нито една инстанция не се самосезира. Договорите за ТВ правата и много други решения също са определени като невалидни от Върховния касационен съд. От ръководството на „Ботев"-Враца на този етап отказаха коментар по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай