А1 спечели правата за Купата на Италия за следващите 3 сезона

Мачовете започват от 15 август, a телекомът разполага с достъп до всички етапи – от първия кръг до финала на турнира

А1 спечели правата за Купата на Италия за следващите 3 сезона | StandartNews.com
  • А1 придоби правата за още един вълнуващ футболен турнир – Купата на Италия за следващите 3 години. Мачовете започват от 15 август, a телекомът разполага с достъп до всички етапи – от първия кръг до финала на турнира.

С придобиването на правата за Купата на Италия А1 вече има още по-широко покритие на най-любопитните футболни сблъсъци от Апенините. По-рано през месеца компанията спечели и правата за Serie А за следващите 3 години. През последните няколко седмици А1 взе правата за испанската LaLiga за следващите 5 сезона и за мачовете от UEFA Champions League във вторник и избрани срещи от Лига Европа и Лига на конференциите за следващите 3 години.

През тази година, в 74-ото си издание, Купата на Италия ще се проведе с различен формат от досегашния, след като броят на отборите бе намален от 78 на 40 (44, ако включим и предварителния кръг). През този сезон ще участват всички тимове от Serie А, всички от Serie В и 4 от Serie С, което гарантира интригуващи сблъсъци още от ранните етапи на надпреварата. 12 от отборите от Serie А ще започнат участието си от първия кръг, а завършилите на първите 8 места през миналата кампания ще се включат от фазата на 1/16-финалите.

В момента спортните канали на А1 разполагат с телевизионните права за редица интригуващи спортни турнири и събития. От света на футбола А1 притежава правата за мачовете на три европейски клубни турнира – УЕФА Шампионска лига във вторник, избрани срещи от Лига Европа и Лига на конференциите, някои от топ първенствата на Стария континент – испанската LaLiga, италианската Serie A, Купата на Франция, Купата на Турция. Освен това чрез своите спортни канали компанията излъчва американската Major Soccer League и континенталните клубни надпревари на Южна Америка - Copa Libertadores и Copa Sudamericana. MAX Sport предава и всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ) и турнира за купата, баскетболната Евролига, волейболната Лига на нациите и EuroVolley 2021, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL. Феновете на моторните спортове се радват на преките излъчвания на стартовете на MotoGP, WRC, NASCAR, а тези на бойните – на галавечерите на UFC.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай