Франция закусва в леглото с Бербо

Раниери крещи от кеф след първото му попадение

 Франция закусва в леглото с Бербо | StandartNews.com

Ница. Димитър Бербатов вече е основна новина и във Франция. За това му бе нужен само един гол. И то такъв. Бившият национал прати "Монако" на 1/4 финал за купата с попадението си в 114 минута при гостуването на "Ница". Той отново бе резерва, но в 63-ата минута влезе, за да оправи нещата. 

 

Така той се нареди до любимеца на Франция в биатлона Мартин Фуркад, "Барса" и Леброн Джеймс в челните новини. "Преди да изпиете чая си, закуска в леглото ще ви донесат Мартин Фуркад, Димитър Бербатов или Леброн Джеймс! Не е зле, а?" С този анонс привличаше аудитория френската секция на "Евроспорт". "Бербатов спасява (вече) "Монако"", констатира сайтът "Спорт". Подобни бяха заглавията и в останалите френски вестници. Треньорът на "Монако" Клаудио Раниери крещя от кеф при попадението на Митко.

 

"Знаехме, че ни предстои труден мач. "Ница" се държа много добре, макар и с 10 души. Купата винаги е била наша цел. Искам да бием дори и в контролите. Това е моят философия. Не знам кой е фаворит, но искам купата да е наша. Този гол е добър за Бербатов, защото той е нов. Но той е добър и за нас. Постигнахме целта си - продължаваме. Казах му да влиза и да играе между линиите. Доволен съм от него", обяви италианецът.


"Хубава победа за отбора и за мен, защото аз вкарах. Труден мач. Сега обаче трябва да мислим за следващия с "Бастия"", отсече самият Митко.

Кърваво писмо срещу тима на Митко


Великолепната седморка продължава да тормози "Монако". Заверата, в която влизат босовете на "Каен", "Лил", "Марсилия", "Бордо", "Монпелие" и ПСЖ, написа кърваво писмо до шефа на лигата. Причината за това е споразумението, което направи шефът й Фредерик Тириес с ръководството на "монегаските". Дмитрий Роболовлев "купи" правото "Монако" да остане в Княжеството срещу 50 млн. евро. Според останалите клубове това е мизерна сума в сравнение с парите, които пестят "червено-белите" от данъци.

 

"Това е капка в морето", пише в писмото. Седморката твърди също, че споразумението е направено зад гърба на останалите клубове на тайно събрание. Те обявиха, че ще потърсят правата си в съда. От лигата обаче въобще не се уплашиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай