Фен Купа 2016 завладя Стара Загора

 Фен Купа 2016 завладя Стара Загора | StandartNews.com

Организаторите отправиха специален поздрав към ФК Берое по случай 100 годишния им юбилей

Стара Загора посрещна с бурни аплодисменти първия регионален полуфинал на Фен Купа 2016. В него мерят сили най-добрите 32 отбора от Стара Загора и Сливен. Стотици фенове се събраха на изкуствения терен на стадион „Берое", за да подкрепят своите фаворити и да отбележат заедно началото на турнира, превърнал се през годините във футболен празник за града на липите.

Дербитата стартираха с кратка церемония с участието на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Освен него, успех на участниците пожелаха зам. кмета Красимира Чахова и легендите на Берое Петко Петков и Васил Драголов. Сред официалните гости се открояваха имената и на радостта на народа – Божидар Искренов и бившия национал Гошо Гинчев.
Организаторите на турнира също използваха възможността да поздравят ФК Берое по случай 100-годишния им юбилей. Те връчиха на представителите на клуба специално произведени за случая фланелки с надпис „100 години Светът е Берое".

Кметът Живко Тодоров и бившият национал Гошо Гинчев се изявиха и като редовни участници и съотборници в турнира. Отборът на кмета „Ел Галактикус" отбеляза бляскава победа с категоричното 4:0 срещу тима на „Дружба". Веднага след откриването посетителите се насладиха и на традиционния демо-мач, в който един срещу друг се изправиха ветераните на ФК Берое и сборен тим на местни журналисти. Ветераните доказаха, че не са изгубили форма през годините и записаха победа със 7:2. В състава им се открояваха имената на Димитър Петков – Марадона, Теньо Минчев, Божидар Искренов, Андрей Атанасов, Кънчо Кашеров, Илия Илиев, Митко Коцинов и Христо Белчев. Капитан на отбора на журналистите бе фото-редакторът на beroe.bg Ани Георгиева. През второто полувреме тимът на журналистите бе подсилен и от изненадващо появилият се Ваня Джаферович.

Друг неизчерпаем извор на забавление за посетителите са игрите на корпоративните партньори на турнира Telenor, Joma, Samsung и новия официален превозвач на Фен Купа 2016 – Dacia. По традиция всеки от тях отправя нестандартни предизвикателства към присъстващите на терен и раздава щедри награди като оригинални спортни екипи и артикули, смартфони, таблети и много други.

Характерното за Фен Купа празнично настроение дори напусна очертанията на терена и се пренесе на централния площад в Стара Загора. Там в продължение на няколко часа бяха провеждани зорб демо-мачове, в които всеки пълнолетен ентусиаст можеше да вземе участие. Нетипичният футболен формат определено се хареса на старозагорци и много от тях положиха усилия, за да докажат, че няма разновидност на любимата им игра, която да ги затрудни.

Името на първия национален финалист на Фен Купа 2016 ще стане ясно утре, веднага след финалния мач, който стартира в 13:00 часа. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.

За Kamenitza Фен Купа :
Kamenitza Фен Купа е най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Инициативата стартира през 2003 г. с основната цел да обединява почитателите на футбола от цялата страна и да им предоставя възможност да практикуват любимия си спорт в отлични условия. С всяка следваща година Kamenitza Фен Купа предлага все по-добри условия за игра и нови забавления на терена, които дават възможност на участниците да се почувстват като истински футболни звезди. Общата инвестиция в проекта възлиза на над 8 милиона лева, което прави Kamenitza Фен Купа едно от най-мащабните корпоративни начинания в областта на спорта у нас. Партньорството с Българския олимпийски комитет нарежда Kamenitza Фен Купа сред най-важните и престижни събития в спортния календар на България. Участието на корпоративни партньори като Joma, Telenor, Samsung и Dacia е поредното признание за шампионата. Броят на участвалите в последните издания на Kamenitza Фен Купа, които достигат до 18 000 души годишно, затвърждава шампионата като най-големия турнир по футбол за непрофесионалисти в България. В началото на 2013 г. Kamenitza Фен Купа получи и награда – сребърно отличие в Годишните награда на ББЛФ за отговорен бизнес в категорията „Маркетинг, свързан с кауза", а през 2014 спечели втора награда в категория „Спортно събитие" на EVENTEX.
За "Каменица" АД:
„Каменица" АД, водеща пивоварна компания в България, е част от Molson Coors Company. Общият брой на заетите в дружеството възлиза на около 684 работници и служители и с това компанията е и най-големият работодател в бирената индустрия. За последните две години „Каменица" АД е инвестирала повече от 60 млн. лева, по-голямата част от които са вложени в пивоварните в Хасково.
За повече информация: www.kamenitzacompany.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай