Събота,

22-г. габровец е най-добрият млад шофьор на България

От: Иван Ватахов -
22-г. габровец е най-добрият млад шофьор на България
A
A
A

Точно на 20 септември 20 млади шофьори премериха сили във финала на кампанията на СБА „Най-добър млад шофьор на България“, която се осъществява с подкрепата на застрахователна компания ДЗИ, Главна дирекция „Национална полиция“, Пътна полиция, Български Червен кръст и Столична община и под егидата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Георги Ванков, на 22 години от гр. Габрово, спечели категорична победа като показа завидни умения в различните изпитания.

Над 6000 участници премериха сили в предварителните кръгове на кампанията на СБА. Във финалът 20те младежи с на-висок резултат преминаха през изпитания с шофиране, сред които майсторско управление на МПС и „стресово“ трасе с неочаквани препятствия. Накрая финалистите се изправиха в оспорвана битка за смяна на гума по групи.

Носителят на приза „Най-добър млад шофьор на България“ Георги Ванков победи категорично останалите в оказването на първа помощ на пострадал при тежко ПТП и показа завидни знания и при изпитание за събиране комплект медицинска аптечка с най-бързо време. Втори завърши Сашо Костадинов на 23 години от с. Момина Клисура, а трети се класира Йордан Тодоров на 22 г. от София.

Георги, Сашо и Йордан ще бъдат тримата представители на България в предстоящото европейско състезание за млади шофьори в Полша.

Събитието е част от партньорството на ДЗИ със СБА, което насърчава отговорното поведение на пътя на всички участници в движението. За всички гости и участници в събитието ДЗИ организира специална Chill зона с активности. Всеки желаещ можеше да тества знанията си във викторина с въпроси от изпитните листовки за категория В. Над 300 желаещи показаха знанията си и спечелиха награди от застрахователната компания. На посветения на отговорното поведения на пътя фото кът бяха запечатани незабравими спомени от състезанието.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички