200 футболисти са минали през Левски за 10 години

Само за 7 е взета трансферна сума, разкри Павел Колев

200 футболисти са минали през Левски за 10 години | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев представи новия спортен директор Ивайло Петков, който изложи пред медиите си своите виждания за работата си в клуба и развитието на първия отбор.

„Не съм играл в Левски, но съм професионалист. Тук съм да работя, защото виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото", заяви Петков в стъпителните си думи.

„Не давах пресконференции и интервюта, защото беше, а и още е период за трансфери. Един или двама футболисти още трябва да бъдат привлечени, за да засилим конкуренцията. Ще ни трябва време, за да сглобим силен отбор. Вече се вижда, че Левски има различен облик", добави Петков.

"Искам ясно да заявя, че Левски има интерес към Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Водени са разговори, но на този етап няма нищо конкретно. Нормално е Левски да иска най-добрите футболисти в България. Номер осем е свободен в Левски и на този пост търсим играчи. Не очаквайте, че още утре ще успеем да вземем Неделев и Димитров. Това няма как да се случи. Ще бъде много трудно", завърши Колев. 

От своя страна Павел Колев за пореден път посочи, че в един модерен и голям глуб позицията спортен директор е напълно задължителна.

„Тази позиция изисква огромен работен капацитет. Под работен капацитет имам предвид, че той трябва да може да гледа футболисти, както и да работи в офис. Понякога повече от 16-17 часа на ден. Намерих съмишленик в негово лице. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока", заяви Павел Колев.

"Аз се чувствам много спокоен, след като Ивайло Петков дойде в клуба. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. В последните 10 години Левски е взел близо 200 футболисти, а от тях само 7 са си тръгнали с трансферна сума. Това обяснява до голяма степен и състоянието, в което заварихме отбора. Не очаквайте от мен да говоря всяка седмица. Не ми е такава функцията. Смятам, че е работа на Ивайло Петков да коментира представянето на отбора след всеки мач, ако реши да го прави.", коментира още директорът на "сините".

"Разговарям непрекъснато с господин Божков и господин Попов. Те не са давали оценки на спортно-техническата част в отбора. Имаме пълната подкрепа от тяхна страна. Имаме уверението, че плановете са дългосрочни", заяви още Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай