1300 мъже показват мускули на Световно по канадска

1300 мъже показват мускули на Световно по канадска  | StandartNews.com

Благоевград ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба, което ще се проведе от 1 до 10 октомври. Очаква се за надпреварата да пристигнат близо 1300 яки мъже от цял свят. Събитието ще бъде излъчвано по над 50 телевизии в пряк ефир. „Без подкрепата на община Благоевград и на кмета Атанас Камбитов това нямаше как да се случи. Откакто той пое управлението, ние срещаме разбиране, подкрепя и клубовете ни, и федерацията", каза на пресконференция Асен Хаджитодоров, президент на Федерацията по канадска борба.

Над 300 състезатели от 35 спортни клуба по канадска борба ще вземат участие в XX Държавно първенство в в Благоевград. Спортистите ще преминат през медицински прегледи и кантар в петък. Същинските битки ще са през този уикенд – събота и неделя, в зала "Скаптопара". Ще покажат своята сила спортисти от всички девизии – мъже и жени, юноши и девойки, хора с увреждания и спортисти-ветерани. За първа година състезанието за хората с увреждания ще бъде под егидата на Международния параолимпйски комитет, уточни Поптодоров.

„Благодарен съм на кмета, че сбъдна детската ми мечта, знаехме, че можем да разчитаме на г-н Камбитов. За пореден път доказа, че е сериозен човек, на когото може да се вярва", каза многократният световен шампион Георги Гайдарджиев, който е от Благоевград. Градоначалникът пожела успех на федерацията и българските състезатели и сподели, че общината продължава да води целенасочена и последователна политика в спорта. „Не на последно място, това е начин и повод Благоевград да стане разпознаваем", допълни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай