1:1 в Марсилия, унгарци се биха по трибуните

1:1 в Марсилия, унгарци се биха по трибуните | StandartNews.com

Важните моменти - ТУК!

Видео от мача - ТУК!

Симпатичните аутсайдери Исландия и Унгария завършиха 1:1.

Унгарците владееха събитията на терена и регистрираха 67% притежание на топката, но истината е, че равенството беше справедливо, защото исландците използваха максимално своята ефективност.

В крайна сметка се оказа, че дисциплината и здравата физика, които Ларс Лагербак извая у исландския отбор в 5-годишната си работа с него, се оказа по-ценна от германския маниер на работа, който Бернд Щорк въведе в работата си с отбора на Унгария за има-няма една календарна година. Време и сработеност този път се оказаха в пряка зависимост.

Исландия откри първа и това беше изненада според показаното до 40-ата минута. Кирай изби топката пред вратата си, но Тамаш Кадар извърши нарушение срещу Арон Гунарсон. Дузпа, която Гюлфи Сигурдсон уверено изпълни - 1:0!

В 88-ата минута друга грешка доведе до изравняване. Неманя Николич подаде към свои съотборници пред вратата, но Биркир Сьеварсон отклони топката в мрежата си за 1:1. Спорно е, дали ако не беше го направил, Даниел Бьоде зад гърба му нямаше да изравни.

В последните минути Ларс Лагербак даде шанс за изява на ветерана Ейдур Гудьонсен и той имаше своя златен шанс при пряк свободен удар. Но не успя!

Имаше и скандал!

Според "Гардиън", стотина унгарски фенове, облечени изцяло в черно, са се били със стюардите, тъй като са искали да се присъединят към свои съотборници в съседния сектор. Наложила се е намеса на полицията и употреба на сълзотворен газ, за да бъдат усмирени буйстващите, и за да може стюардите да се върнат на постовете си.

Това е сериозно предизвикателство пред участието на Унгария на турнира! Както знаем, поведението на феновете на даден отбор влияе сериозно върху решенията на УЕФА и Русия вече избягна отстраняване от европейското заради своите хулигани.

Статистика

Исландия - Унгария 1:1
ИСЛАНДИЯ: Халдорсон, Б. Сьеварсон, Р. Сигурдсон, Гудмундсон, Б. Бярнасон, Сигпорсон (84 Гудьонсен), Г. Сигурдсон, Арнасон, Бьодварсон (69 Финбогасон), А. Гунарсон (65 Халфредсон), А. Скуласон
Селекционер Ларс Лагербак
УНГАРИЯ: Кирай, Ланг, Кадар, А. Наги, Гера, Клайнхайслер, Щибер (65 Николич), Прискин (65 Бьоде), Гузмич, Джуджак, Юнаш (84 Шалай)
Селекционер Бернд Щорк
ГОЛМАЙСТОРИ: 1:0 Г. Сигурдсон 40-дузпа, 1:1 Сьеварсон 88-автогол
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Сьеварсон, Гудмундсон, Финбогасон (Исл); Кадар, Клайнхайслер, Наги (Унг)
Съдия Сергей Карасев (Русия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай