Сряда,

Вулгария

От: Администратор -
3309
Вулгария
A
A
A

Играта кой да страда повече ние я знаем най-добре

Има поне един въпрос, който не предизвиква гръмотевици между гърците и германците. Напротив, цари странно към днешния момент единодушие по темата между тези враждебни един към друг народи. А темата сме ние, българите.

Ето защо:
"Ние сме в трагична ситуация... дилемата, която кредиторите са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане и прекратяване на отношенията с нас." - Алексис Митропулос, първи заместник-председател на гръцкия парламент от СИРИЗА.

"Знаем какво е положението на хората в България. Как може Гърция да очаква солидарност от страни като България, когато поне в пет държави от ЕС, включително в България, жизненият стандарт е по-нисък?" - Манфред Вебер, европейски депутат консерватор от Германия.
И ний сме дали нещо на Европа, драги сънародници. Пример сме - страдалчески народ, който тъне в скука и бедност, слуша и изпълнява, напълно предвидим е, безропотно плаща дългове - и своите, и на политиците, и не чака друг да ги плати. Никой не иска да е като нас, защото сме безподобни.

Не се обиждайте, не вдигайте гири, а осъзнайте историческия шанс, който имаме.
България, така и така докато кротува по опашките на официалните статистики на ЕС, може да бъде посредник за фундаменталната сделка между Атина и Брюксел или Берлин, която ще предопредели бъдещето на съюза, където така достойно ни целят (онова с хлебарките няма да го забравим, нито с лежането в краката).
Борбата на Ципрас и Меркел е кой да страда повече, а ние тази игра много добре я знаем.

Затова правителството може да инвестира в рекламна кампания "Има и по-лошо", за да ужаси неотстъпчивите гърци и да убеди германците колко са прави, когато казват, че солидарността (парите) не е безграничен ресурс.
Нека поканим спорещите страни - да им разясним колко мъчно се живее с една министерска заплата, да им покажем лунния пейзаж на Северозапада, самотния бетон по Черноморието. Че пенсионерите нямат нужда от болногледач и прислуга, както в Гърция, лекарите - от заплата, както в Германия, учителите - от достойнство, младите хора - от работа, сметките за парно и ток - от парно и ток.

Нека някой заведе Митропулос и Вебер в българско гето, затвор или бежански лагер, да им предложи разходка с линейка или БДЖ - екстра качество, тогава, уверявам ви, враговете сами ще се прегърнат и ще развеят бялото знаме на мира.
И тогава всички ще са доволни. И ние поне един път.


Всички новини от категория БГ футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com