Време за футбол и рога

Време за футбол и рога | StandartNews.com

От петък цял месец светът е футбол. Поне милиард фенове ще следят драмите по зелените терени на Бразилия. Ще има и сълзи, и ликувания, инфаркти и дори самоубийства - поне сред по-темпераментите южни нации.

Е, в България такова нещо няма да се случи. Защото нашите "лъвове" за пореден път ги няма на Мондиала. И също като обикновените запалянковци и те ще кибичат пред телевизорите. За да могат да коментират после съответния мач и да обясняват какви подвизи ще извършат на Евро 2016.

Може обаче да има и някое друго убийство в повече от средностатистическите за сезона - от ревност.
Месецът на футболните първенства винаги е бил рай за прелюбодеянията. Защото средният български запалянко ще седне като хипнотизиран пред телевизора. За него важното е да са налице ракията и салатата, а в хладилника да хваща ревматизъм бирата. И ако жена му каже, че ще прескочи до комшийката, а в кухнята има още домати и краставици, само маха нервно с ръка: "Абе върви, където щеш!". И забравя за нея следващите два часа. И благоверната отива - само че не при комшийката, а при комшията. С който отдавна са си хвърлили око. И който не намира смисъл в това да гледа как 22 ритнитопковци търчат насам-натам. И вместо да реве "Гол!" по потник, предпочита да е изцяло гол в съответната компания.

Подобни ситуации ще се разиграват и в служебна обстановка, и въобще навсякъде, където жените ще се чувстват изоставени и самотни заради Цар Футбол.

Но и какво пък му остава на българина тази година освен футбола и секса?
В политиката, другата любима дъвка на нашенеца, цари пълна скука. Избори насред ваканция явно няма да има.
Парламентът все едно си отива, правителството пада, а служебното от него не зависи. Очертава се наистина лято, през което освен да се отдадеш на нормални човешки страсти, друго не ти остава. Да кибичиш пред телевизора. Или да палуваш с комшийката или колежката. Който както предпочита.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай