Власт на народа или нов параван?

Власт на народа или нов параван? | StandartNews.com

ЦСКА е на път да стане първото българско акционерно футболно дружество, което се управлява от гласовете на хиляди фенове. Власт на народа. Наистина ТВОЯТ отбор. Звучи прекрасно. Но същевременно и доста опасно. Подобни дружества съществуват навсякъде по света.

В Германия функционират безотказно, докато в Испания често се налага по едно рамо от държавата. Предвид нашите географски ширини обаче едва ли ще доближим немския модел. Разликата е от земята до небето. По-скоро клоним към испанците. Така че в ЦСКА трябва да изпипват всеки детайл, ако не искат да потънат бързо. Дори "Реал" с чудовищните си приходи стигаше до чудовищни дефицити. И добре че държавата благосклонно разрешаваше откровени далавери за по 300-400 милиона евро, иначе "Белият балет" отдавна да а фалирал.

В ЦСКА веднъж се опариха от подобна власт на народа. 6 месеца мизерстваха преди да дадат клуба на Васил Божков. Дали народът взима ЦСКА? Или някой потрива доволно ръце, скрит зад Томов, седмината бизнесмени и "Червени шампиони".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай