"Лудогорец" vs. жестоката реалност

"Лудогорец" vs. жестоката реалност | StandartNews.com

"Лудогорец" отпадна от Шампионската лига, а и от евротурнирите след очаквана загуба срещу най-титулувания клуб в света. И започнаха едни спорове покрай резултата 0:4 срещу "Реал". Достойно ли се представи българският първенец? Или приказката завърши срамно?

Дискусията всъщност е безпредметна и смешна, защото има факти. Срещу "Реал" на "Бернабеу" може да падне всеки един отбор на света. Та общо пет гола от "белите" тази пролет получи самият "Байерн" (Мюнхен)! Нещо повече, с 10 души в Мадрид е напълно реално да отнесеш 7-8. Е, "Лудогорец" се спря на 4, сигурно и заради милостта на "Реал". Но го направи с високо вдигната глава. Отново не игра като селски отбор, не се уплаши, не се затвори, не започна да чисти панически топката по трибуните. А повярвайте, доста европейски грандове биха се притеснили, когато получат червен картон на "Бернабеу" почти от съблекалнята. Толкова за мача във вторник - нищо срамно, нищо изненадващо.

Абсолютно същите думи могат да се кажат и за цялостното представяне на "Лудогорец". Нещо повече, българите заслужават само добри думи. Бас ловя, "Реал", "Базел" и "Ливърпул" едва ли са си представяли, че ще загубят точки срещу нашите. Е, "орлите" клъвнаха цели четири. С тях написаха историята, като станаха първият български тим с актив (и то победа плюс равенство) в групите на най-богатия турнир. Това е статистиката. Тя остава в дебелите книги, а не запалянковски разсъждения в каква форма са "Базел", има ли криза в "Ливърпул" и колко резерви са пуснали от "Реал". Ясно и просто е. А и кои сме ние, че да разсъждаваме за испански, английски и швейцарски колоси? Дали имаме техния футбол, техните финанси или държавата ни е уредена, колкото споменатите три?

Нима забравяме, че в Разград преди четири години имаше една поляна с полуразрушена трибуна? Нима забравяме, че населението на града от Делиормана се побира зад една от вратите на "Бернабеу"? Но за три мача отборът от Разград докара на "Васил Левски" близо 120 000 зрители.

Смешно е въобще да се водят подобни дискусии. Ако някой има претенции да знае и може повече, нека заповяда! Не на приказки в кръчмата, а на терена. Да стане шампион. Да бие "Партизан", после "Стяуа", пък след това да подобрява рекорда на "Лудогорец". Дано успее. Ще заслужи уважението на всички нормални хора, които вече отдадоха дължимото на "Лудогорец". Защото цяла есен те гледаха тук, в България, футбол от най-лъскавия турнир в света. Това е истината. Като махнем участието на "Лудогорец", остава само другата, жестока реалност - арестите за тото, локвите на "Бончук" и резилът на националите. А за нея никой вече не иска да чува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай