Код Кафяво

Код Кафяво | StandartNews.com

Е, може ли такава излагация - в XXI век фекални води да гонят туристите от плажа?
Не питаме вас, защото много добре знаем, че вече сте си патили от кожни инфекции, стомашни разстройства и всякакви болежки. Ако не вие, то приятелите или децата ви със сигурност.

Питаме онези, дето тази година инвестираха уж 300 милиона лева в пречиствателни станции и пак не успяха да докажат, че морето ни е чисто. Онези, дето само търсят оправдания да прикрият слабия сезон, но не намират нищо смрадливо в собствената си неандерталщина.

Ами, не били войната в Украйна и санкциите срещу Русия. Не била конкуренцията на Гърция и Турция. Не били дори хитрините на едро и дребно на родните хотелиери.

Виновна е глупостта на властите, които от години замазват липсата на пречиствателни станции по най-директния и нечистоплътен начин - директно в морето. Хигиена нулева.

Нека сега хората с големите заключения отидат да се обяснят на стотиците туристи с провалена ваканция в Лозенец заради бактерията ешерихия коли, нека им кажат, че са построили пречиствателно съоръжение, което просто не може да покрие нуждите на селцето, че същото се случва с отходните води в цял Созопол и Черноморец, половин Варна, а в Шабла дори канализацията е проблем.

Жалко за Лозенец, беше толкова хубаво място. А кметът Мария Василева го удари на разкаяние чрез Facebook статус, с който декларира готовност за оставка, ако някой все пак я поиска - месец преди изборите, извинете, умилително е.

Предлагаме й да обяви код "кафяво" и да се свърши. В реалната икономика продукт, който не струва, не се купува. А колегите й да обърнат внимание какво може да им се случи.
Така че адиос, OXI и не ни чакайте догодина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай