Дискретният чар на премиера реформатор

Дискретният чар на премиера реформатор | StandartNews.com

Паранормална прогноза за предизвикателствата пред евентуален кабинет начело с Радан Кънев

Двама полицаи се готвят да щурмуват апартамент, в който се е барикадирал въоръжен бандит. Единият казва на другия: "Ти влез пръв, а аз после ще отмъстя за теб!" На този стар виц заприличаха отношенията между потенциалните коалиционни партньори ГЕРБ и Реформаторския блок. Всеки претендент почна да вика: "Стани ти премиер, аз ще отмъстя за теб".
Националният омбудсман Константин Пенчев предупреди по телевизията, че на дневен ред е "правителство камикадзе". Случайно или не, дни по-късно Бойко Борисов поднесе на тепсия на Радан Кънев честта да се окичи с ореола на премиер мъченик на дясната вяра. Струва си за момент да погледнем в кристалното кълбо и да се опитаме да надникнем в инак неясното бъдеще на подобен експеримент.
Министър-председателят Кънев неизбежно ще се буди по тъмно с телефонен звън от Банкя с покана за кафе и белот, по време на които да се обсъди дневният ред на страната, действията на властта, сутрешните тв блокове и депутатските клюки. Лидерът на ДСБ няма да има сили да откаже поканата на Борисов, който държи най-голямата парламентарна група и по някое коалиционното кафе питие ще се разгърне в ново предизвикателство - обедно мачле "на вързано" между "Бистришките тигри" и "Реформаторските лъвове". Който бие, получава МВР,

фонд "Земеделие" и билети за "Пирин фолк".

Тъкмо преди да приеме облога, премиерът Кънев ще бъде сюрпризиран от извънредна пресконференция на Патриотичния фронт, излъчвана пряко по всички телевизии и сайтове. Пред трептящите камери Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заплашват завинаги да оттеглят подкрепата си за "предателското и неоколониално управление" и да възродят четническото движение. Недоволството на двамата патриотични лидери се дължи на факта, че предишния ден заедно гледали новините на турски език по БНТ в 17,10 часа и освен че нищо не разбрали, останали с впечатление, че ги псуват на майка. Чашата на търпението на ПФ дуета преляла, след като Каракачанов и Симеонов видели в интернет видео, на което Сорос, Ердоган и Путин си поделяли kleta majka balqaria.

В този момент премиерът Кънев изпуска нецензурна реплика и тръгва спешно към централата на Фронта да гаси пожара. Води със себе си заклет преводач по турски език, който убеждава патриотите, че в новините е показан конгрес на радикални феминистки в Стокхолм, и техните родители не били споменавани по никакъв повод. По втората тема - за тайната подялба на страната, докладва новият вътрешен министър ген. Атанасов, който убедително доказва, че всички световни лидери

са марионетки на ДС и комунистите

и непрекъснато заговорничат срещу реформаторското правителство. В отговор Каракачанов и Симеонов пак засвидетелстват лоялността си към кабинета, но изискват от шефа на МВР лично да обиколи оградата по границата с Турция и да провери дали през дупките не проникват джихадисти и еболисти.

Премиерът Кънев си поема дъх, но в тоя момент научава, че външният министър Меглена Кунева заплашва с оставка, ако веднага не я посети. След два часа усилен шопинг в мола, маникюр, педикюр и светски разговори лидерът на "България на гражданите" връща благосклонността си. Кунева обаче поставя ребром условието на щат в МВнР да бъде назначен моден дизайнер, инструктор по йога и майстор на хороскопи с цел повишаването на капацитета на дипломатите по пътя на влизането ни в Шенген и еврозоната.

Предотвратил оставката на външния си министър, Кънев уверено стъпва в парламента, където разбира, че обединената опозиция в лицето на БСП и "Атака" и АБВ иска вот на недоверие, понеже премиерът не си вдигал телефона и го нямало никакъв на работното му място. Веднага след това в дискретни телефонни разговори депутати от опозиционна група му предлагат да оттеглят подписите си от вота на недоверие, ако кабинетът пусне едни техни фирми да си поиграят на обръчи. От "Позитано" 20 също се обаждат с уверения, че ще се укротят, ако правителството назначи едни техни хора на високи постове. АБВ са най-скромни в претенциите си - искат да носят политическа отговорност за някоя от митниците. Единствен Волен Сидеров не иска нищо - свиква антиправителствен митинг на "Орлов мост" и дори си поръчва бронирана маса.
След изморителния ден премиерът Кънев поема към дома си, когато отново спешно се звъни от Банкя: "Радане, вземи нещо за пиене и идвай да гледаме "Реал" - "Ювентус". Тука сме с Мишо Миков, Лютви Местан и Румен Петков. Как си с тексаския покер?"

В този момент премиерът се връща в Министерски съвет, написва оставката си и бърза собственоръчно да я внесе в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай