Десните да си изберат шеф и да не шикалкавят

Десните да си изберат  шеф и да не шикалкавят  | StandartNews.com

Проф. Михаил Константинов (Пред агенция Фокус)

По-добре да се преговаря дълго и да има резултат, отколкото да се действа бързо и безрезултатно. Това е очевидно. За голямо съжаление "формулата" "Европейска народна партия" не се състоя, защото ГЕРБ + РБ имат само 107 мандата, така че те така или иначе ще имат още един тежък тур разговори с някоя друга политическа сила.

Продължавам да вярвам или по-скоро ми се иска да вярвам, че разумът ще надделее и кабинет ще има. Ако не успеят и ако организират нови избори, нека да бъдат така добри всичките да слязат сред хората - например да слязат пред площада на НС, но не зад загражденията. Да видим какво ще кажат хората.

Представете си един двуметров сняг в България и избори. Също така и една разгневена тълпа от хора, която вече е извадила бухалките и отива да говори със своите политически представители. Да видим как ще се чувстват тогава.

Ясно е, че на тези хора от Реформаторския блок им липсва централно здраво ръководство и един лидер. Така че всеки отива, носи някакви предложения и те се вписват в един безкраен списък. Една формация не може да няма лидер. Не може да има нещо, което да има 5 или 7 лидери.

Те не могат да се разберат и понасят помежду си все още. От там идват тези работи. Иначе по принцип приоритетите са ясни. Всичко друго е някакво шикалкавене, което аз не го разбирам. Това, разбира се, не се отнася само за реформаторите, а за всички политически сили. Крайно време е да се научат да говорят и да се държат разумно и отговорно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай