Вдигат защитна ограда в Мъглиж

Съоръжението ще бъде дълго 800 метра и 2 метра високо

Вдигат защитна ограда в Мъглиж | StandartNews.com

Вдигат ограда около ромския квартал „Свобода” в Мъглиж.

Съоръжението ще бъде дълго 800 метра и 2 метра високо. То ще обхване добре махалата, която се намира близо до подбалканския път Бургас – София. Причина за предприетия строеж са жертвите, които през последните няколко години е дало населението на квартала, заради внезапно излезли хора на пътното платно.

Обществената поръчка, ангажирана с дейността по изграждането, е спечелила старозагорска фирма. На място ще бъдат поставени и камери за видеонаблюдение, за да се избегнат евентуални кражби.

„Първо - за да се прекрати достъпът на безстопанствени животни. Второ – за да се предотврати достъпът на деца без родителски контрол, защото не са малко пътнотранспортните произшествия, някои от тях завършиха със смърт. Нещо повече, това са невралгични зони и през зимните месеци тук стават доста сериозни снегонавявания”, заяви д-р Душо Гавазов - кмет община Мъглиж, предаде Нова.

Първоначално оградата се изгражда в най-късата й част, в самия град Мъглиж. „За да могат да видят и жителите на ромския квартал, че наистина става въпрос за една естетична предпазна ограда”, допълва Гавазов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай