В Стара Загора бе открит новият и модерен търговски комплекс Holiday park

С водосвет започна официалната церемония за откриване на най-новия търговски комплекс в Стара Загора – Holiday park

В Стара Загора бе открит новият и модерен търговски комплекс Holiday park | StandartNews.com

С водосвет започна официалната церемония за откриване на най-новия търговски комплекс в Стара Загора – Holiday park. Водещ на събитието бе добре познатият на поколения българи  Богдан Томов. Той не пропусна да отбележи, че Стара Загора е един от градовете, които са еталон за динамично развитие и атрактивна бизнес дестинация.

„Благодаря на всички, които бяха до нас и са спомогнали по някакъв начин за реализирането на Holiday park“, обърна се към гостите Тодор Белчев, съосновател на „Видеолукс Холдинг“. Компанията е инвеститорът, преобразил мола в модерен ритейл парк за малко повече от година. „Тази сграда е с нов дух, а подходът към всички фирми, които са над 30, е различен и индивидуален. Виждаме тук нови марки и лица с амбиция за надграждане, както и много доказали се с качество в годините“, подчерта той и благодари и на екипа на холдинга. От думите му стана ясно, че магазинът от веригата Lidl, който вече функционира на територията на комплекса, е отчел изключителен успех само за месец от отварянето си. „Всичко това, което се случва тук е плод на общ труд и сериозна работа от страна на всички партньори. Надявам се да бъдат най-доволни хората от Стара Загора и целия регион. Това е създадено за всички тях. Ние го правихме със сърце, вярваме, че и те ще го възприемат така“, каза още Белчев. Той допълни, че реализацията на мащабната инвестиция е била възможна с изключителната подкрепа на кмета Живко Тодоров. Тодор Белчев благодари и на главния архитект на Общината Младен Иванов, както и на целия екип на Общинска администрация. „Малко са градовете с така добре работеща администрация – Стара Загора със сигурност е един от тях“, подчерта той. От думите му стана ясно, че ще бъде реновиран общественият паркинг до спортна зала „Стара Загора“, както и ще бъде изградена спортна площадка над един от големите магазини в ритейл парка. За празника на града – 5 октомври, от компанията подготвят изненади и подаръци за своите посетители и приятели.

„Аз също благодаря на вас и на екипа на „Видеолукс“ за инвестицията, която правите в нашия град, но не само парите са важни тук, а че на това място има живот, има бизнес, има работни места, както и възможност за отмора и забавление. Вие доказвате за пореден път, че българският бизнес може и се развива динамично и мащабно. Пожелавам успех!“, каза кметът Живко Тодоров минути преди да бъде прерязана символично лентата на новия Holiday park.

Гости на официалната церемония бяха зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, инж. Янчо Калоянов, Надежда Чакърова и Красимира Чахова, главният архитект на Общината Младен Иванов, началникът на отдел „Устройство на територията“ арх. Николай Василев, общински съветници, представители на бизнеса и различни институции, медии.

Специален поздрав отправиха към всички присъстващи талантливи момичета и момчета от ансамбъл „Българе“, които допринесоха за празничната атмосфера и споделиха с присъстващите таланта си, както и магията на българския фолклор.

Модерният комплекс се намира на бул. „Никола Петков“ №52 и е най-големият търговски център в региона. Ритейл паркът заема терен от над 73 000 кв.м и е с над 40 000 кв.м търговска площ. Обособени са повече от 30 магазина, предлагащи широка гама от стоки за дома, семейството и свободното време.

По повод откриването на шопинг центъра и началото на новата учебна година - Holiday park ще зарадва посетителите си с изгодни оферти, отстъпки и игри с награди. На 13 септември ще има и Колело на късмета и спортни активности за децата.

Паркингът също е реновиран и разполага с над 700 по-широки паркоместа с безплатен достъп, допълнително външно озеленяване със стотици естествени и свежи дървета и храсти, както и нови соларни панели. Изключителна атракция са и четири естествени палми, които ще радват всички посетители от фоайето на сградата. 

Инвеститор и собственик на модерния търговски комплекс е компанията „Видеолукс Холдинг“, под чиято шапка са добре познатите на българския пазар хипермаркети за техника за дома, офиса и свободното време „Технополис“ и веригата за дома и градината „Практикер“. От компанията направиха подарък и на една от детските градини в Стара Загора – ДГ № 23 „Кипарис“, оборудвайки  помещенията на 4-те групи малчугани с климатични системи като подарък по повод откриването на новия търговски комплекс и започването на учебната година. Това е поредно дарение на холдинга за Стара Загора – те допринесоха за обзавеждането на социалните жилища, изградени в сградата на бившата „Метрология“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай