Пролетно почистване и залесяване организираха в Момчилград

На призива на младежите от ДПС да се почисти любимото място на момчилградчани се отзоваха около 50 жители на града, сред които и много ученици

Пролетно почистване и залесяване организираха в Момчилград | StandartNews.com

Акция на доброволци за пролетно почистване започна в Момчилград. Бяха събрани над 100 чувала със смет в района около бившата хижа край Момчилград. В инициативата се включиха кметът на общината Сунай Хасан, както и група общински служители. Към доброволците се присъедини и кърджалийският общински съветник Кадир Мустафов. На призива на младежите от ДПС да се почисти любимото място на момчилградчани се отзоваха около 50 жители на града, сред които и много ученици. Най-активни в акцията бяха обитателите на Центъра за настаняване от семеен тип "Вяра и надежда" в Момчилград.
Повече от 2 часа доброволците, разделени на 6 групи, събираха натрупалите се през зимата пластмасови бутилки, найлонови торби, опаковки, хартии. "Благодаря на всички, които участваха в акцията. Вие показвате, че не сте безразлични към природата и Момчилград. Готови сме да подкрепим и да помогнем за реализирането всяка подобна инициатива на млади хора", обърна се към доброволците Сунай Хасан.
Община Момчилград осигурени на участниците в екоакцията пица и безалкохолни напитки.
Заедно с почистването започна и озеленяването на изходите на Момчилград.Край  участъците около на пътя към Крумовград бяха засадени 70 фиданки черен орех от работници на общината. Новите насаждения бяха направени от края на Момчилград до село Соколино.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай