Понеделник,

Община Благоевград дава шанс на още две двойки за бебе

От: Стандарт -
Община Благоевград дава шанс на още две двойки за бебе
A
A
A

Нови две двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати за извършване на инвитро процедури. Решението бе гласувано по време на сесия на Общинския съвет–Благоевград. За всеки един заявител ще бъдат заделени по 4000 лева.
Общо 200 000 лева са предвидени от Бюдежт 2019 на общината за инвитро процедури.
 
Благодарение на политиката на кмета д-р Атанас Камбитов и екипа му, всяка година десетки семейства в Община Благоевград получават финансова помощ за извършване на инвитро процедури. Именно затова кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден за целенасочена политика на Община Благоевград в подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Фондация „Искам бебе“ – Ангели на благодарността“.

Община Благоевград подпомага двойки с репродуктивни проблеми, които не отговарят на условията за национално финансиране или са над 43-годишна възраст. По предложението от кмета Камбитов, кандидатите са вписани не по имена, а под „Заявител с Вх.№“.
 
По време на редовното заседание на Общинския съвет стана ясно, че ще бъдат сформирани нови паралелки в VIII СУ и XI ОУ, заради големия брой желаещи родители да запишат децата си в съответните учебни заведения. Решението за допълнителни паралелки е взето на база направен анализ на Общинска администрация и регионално управление на образованието

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички