Няма следа от изчезналия сноубордист

Засега търсенето е без резултат, казаха спасителите

Няма следа от изчезналия сноубордист | StandartNews.com

Все още няма среда от изчезналия сноубордист. Има хора на терен, чакаме да се върнат и след това ще вземем решение какво правим, каза за Радио „Фокус” – Пирин директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) към Български червен кръст (БЧК) Емил Нешев. Припомняме, че 34-годишният сноубордист изчезна в района на писта „Картала” над Благоевград.

ВИЖ ОЩЕ: Има ли шанс? Търсят наслуки сноубордиста

„Засега търсенето е без резултат. Не сме открили следи. Има навалял нов сняг върху всичко, освен това всички терени са разцепени от скиори и сноубордисти, така че няма как да разберем коя следа от кого е и кога е получена. Просто нищо не се знае. Никаква информация”, каза още Нешев.

Спасителят допълни, че са получили данни от мобилен оператор, които дават частична информация къде може да е телефонът на изгубилия се мъж. „Получихме някаква насока от данните за локацията свързана с телефона на сноубордиста, но тя не е достатъчна, за да локализира самото мобилно устройство. Става дума за една клетка. По нея не може да получим конкретна информация. Тя показва на къде е насочена антената, но това ни дава само една посока в десетки, дори стотици квадратни километри. Почти никаква информация, освен че е в този терен”, подчерта той.

Междувременно бТВ съобщи, че по мобилния телефон сноубордистът е бил локализиран. Той е в лавина, но заради лошото време спасителната операция не може да започне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай