Има ли шанс? Търсят наслуки сноубордиста

Това признаха планинските спасители

Има ли шанс? Търсят наслуки сноубордиста | StandartNews.com

Повече от денонощие планински спасители издирват изчезналия в Рила планина сноубордист, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба /ПСС/.

До момента няма развитие.

Вчера малко след 17.30 часа е подаден сигнал на телефон 112 за изгубил се в планината мъж. Сигналът е подаден от човек, който го е придружавал, посочиха от ПСС, като по първоначална информация негови приятели са се опитали да го намерят сами.

Акцията вчера е продължила до късно през нощта и е подновена тази сутрин. В издирването днес са участвали над двадесет планински спасители от Благоевград, Банско, Разлог и София, както и две обучени кучета. Използвани са и радари, с които се локализират затрупани от лавини хора, посочиха от ПСС.

Нищо обаче не бе открито. След това екипите се насочиха към място, където бе засечен мобилният телефон на столичанина, но и там не бе открит.

"Карали са извънпистово, нямал лавинен уред, няма конкретно сведение от приятелите накъде точно е тръгнал, къде е щял да кара", заяви прeд bTV Георги Ботев от ПСС в Благоевград.

"Чакам да се приберат екипите, за да обсъдим как да продължим акцията", каза началникът на ПСС Емил Нешев, който днес пристигна на мястото и се включи в акцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай