Над 250 полицаи ще пазят реда и спокойствието на Шипка на 3 март

От полицията припомнят на гражданите да носят в себе си документ за самоличност. Забранено е носенето на опасни предмети като вериги, ножове и боксове

Над 250 полицаи ще пазят реда и спокойствието  на Шипка на 3 март | StandartNews.com

Над 250 полицаи от областните дирекции на МВР в Стара Загора и Габрово ще се грижат за охраната и опазването на обществения ред по време на тържествата на връх Шипка на  3 март. Домакин на тържествата за Националния празник тази година е община Габрово.
 От полицията припомнят на гражданите да носят в себе си документ за самоличност. Забранено е носенето на опасни предмети като вериги, ножове и боксове. Ще има и контропропусквателен пункт, на който гражданите ще бъдат проверявани.
  Движението през прохода „Шипка“ ще бъде преустановено в 22 часа на 2 март с разрешение на Агенция пътна инфраструктура. Изключение ще бъде направено само за междуградските автобуси. Проходът ще бъде отворен отново в 5,30 сутринта на самия 3 март, но само за автомобилите на граждани, които ще се включат в тържествата на връх Шипка.  Участниците в тържествата  ще могат да напуснат района обратно след 13 часа. 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай