Мъж изпуши цигара за 5000 лв.

Пловдивчанин глобен за нарушаване на карантината

Мъж изпуши цигара за 5000 лв. | StandartNews.com

Пловдивчанин изпуши най-скъпата цигара в живота си. Тя му струваше 5000 лева глоба за нарушаване на забраната за излизане от домовете заради пандемията от коронавирус. Историята разказа Нова телевизия.

Мъжът няма тесара, затова слязъл да запали една цигара пред входа. Но се преместил, за да няма контакт с хората наоколо. Секунди след това бил санциониран, заради забраната да се посещават паркове и градини.

„За да спазя един от законите, явно съм нарушил друг. Излизайки от входа видях, че има медицински лица и пациенти и реших да спазя дистанция“, каза глобеният Любомир Яньов. След това той отишъл до парапета на река Марица, намираща се на метри от дома му, за да допуши и да допие кафето. След по-малко от минута дошли служители на реда, които му написали акт с глоба от 5000 лева. Яньов е категоричен, че ще обжалва глобата и се надява тя да бъде отменена, или поне намалена.

С 5000 лева е глобена и жена, която обяснила, че е излязла да изхвърли боклука.

Днес народното събрание гледа промяна на глобите. Те ще бъдат намалени на до 1000 лв. Според шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова първо нарушение ще се наказва с 300 лева, повторното – с хилядарка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай