Липсват желаещи за тази работа във Варна

Заради ниското заплащане

Липсват желаещи за тази работа във Варна | StandartNews.com

Липсват желаещи за тази работа във Варна. Ниското заплащане отказва младите специалисти да започнат работа във филиала на Националния институт по метеорология и хидрология в морския град. В института разчитат на колегите си, които вече са пенсионери.

Във филиала на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна има 6 незаети места за метеоролози.

“На техническия персонал чистата им заплата е около 1200 лева, специалистите с висше образование около 1400 лв., на ръководния състав е около 1600 лв.", каза пред БНТ Иван Иванов, директор на Националния институт по метеорология и хидрология – Варна.

Според Иванов, бюджетът на института не е увеличаван вече трета година: “Не само, че не получихме увеличение, а дори по-малко. От нашите прогнози се възползват поне 7-8 министерства, които получават ежедневна и ежеминутна информация."

Близо 10% от персонала в института са пенсионери. До две години броят им ще се увеличи с още 10 на сто.

Синоптикът Любомир Маджаров е пенсионер, но продължава да работи - вече 46 години: “Заради ниските възнаграждения, които имаме, много млади хора не желаят да постъпят при нас, първо питат за парите какви са."

Маджаров обаче е лоялен към института и към хората, които разчитат на техните прогнози: “Не един и два случая сме имали, когато благодарение на нашите прогнози са спасявани и кораби дори."

От Института по метеорология и хидрология във Варна настояват за адекватен бюджет, за да могат да изпълняват спокойно задълженията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vox
преди 2 седмици

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи