Коледа и Нова година в Старозагорската опера

Детски концерт-спектакъл "Музичко", джаз-вечер в Васил Петров и новогодишен концерт включва новогодишния коктейл на СТарозагорската опера

Коледа и Нова година в Старозагорската опера | StandartNews.com

Със спектаклите на операта „Бохеми“ от Пучини и на балета “Дон Кихот“ през тази седмица  в -Старозагорската държавна опера започва програмата, в която ще властва Коледния дух. 
За най-малките ни зрители сме подготвили специален спектакъл „Коледната мечта на Музичко“,съобщиха днес от операта. Премиерата е на  17 декември от 10,30 ч. във фоайето на операта, а в следващите дни ще спектакълът щегостува в няколко детски градини в областния град. Музичко е пухкаво, бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде – в парка при птичките, на улицата при колите и клаксоните, в детската градина, разкриват част от сюжета създателите на концерта-спектакъл за най-малките зрители.Музикалното пътешествие на Музичко ще бъде заедно с Феята Нели и Граф Теодор /Нели Нечева и Теодор Петков, солисти в операта/.  Сценарият и режисурата на „Коледната мечта на Музичко“ са на цигуларката Красимира Георгиева от Трио „Реверанс“, която заедно с Цветомира Динева -флейта и Павлина Димитрова-виолончело свири в трио от 2010 година. Трите талантливи инструменталистки са артист-оркестранти в операта. 
 На 18 и 19 декември са коледните концерти със специален гост Васил Петров.Джаз-легендата под акомпанинента на оркестъра на операта с диригент Владимир Бошнаков ще изпълни някои от най-красивите Коледни песни и ще пресъздаде топлината и споделеността, с които свързваме Рождество Христово. На сцената ще се присъединят и Йордан Тоновски джаз-трио и джаз певицата Весела Морова.
 На 20 и 21 декември са представленията на жизнерадостния балет „Снежанка и седемте джуджета“ . Входът за деца до 12 години е свободен,посочват совя празничен бонус домакините. Ярките костюми в стил “Уолт Дисни”, пъстроцветни картини в комбинация с многообразие от танцови техники и с много настроение разказват любимата на малки и големи  приказка, пресъздадена от хореографа Силвия Томова, главен художествен ръковидтел на старозагорския балет.
 На 31 декември от 18 часа,малко преди да вдигнем наздравица за Новата година, за трета поредна година операта представя своя разкошен новогодишен концерт. Тази година специални участници са любимият комедиен актьор Тончо Токмакчиев и оперната прима Еделина Кънева. Диригент на концерта е Крис Мак Кракън, а режисьор - Славчо Николов. Участват и солисти на операта.Зрителите ще се насладят на популярни оркестрови пиеси, арии, дуети, ансамбли от опери, оперети и мюзикъли на известни копмозитори.Прекрасен акцент в програмата ще бъде и участието на балета на операта в новогодишния концерт.В билета е включен кетъринг за традицонния новогодишен тост, припомнят домакините. С томбола ще бъде изтеглена и примамлива награда за зрителите.
Фото - Старозагорска опера
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай