Кметът Живко Тодоров поздрави старозагорските медалисти от Световното първенство по ММА в Абу Даби

Старозагорските медалисти изказаха благодарност за голямата подкрепа

Кметът Живко Тодоров поздрави старозагорските медалисти от Световното първенство по ММА в Абу Даби | StandartNews.com

В зала 203 на Община Стара Загора, кметът Живко Тодоров, заедно с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, се срещна със световния шампион Мартин Петков, бронзовия медалист Спас Хаджиев и техния треньор Ивайло Георгиев от старозагорския клуб „Атила“. Медалистите участваха в Световното първенство по ММА за момчета, кадети и юноши до 18 г., провело се в Абу Даби, Обединени арабски емирства  На срещата бе и Павел Милчев, част от клуб „Атила“, който също е взел участие в първенството.  

„Искам да изкажа уважението си към клуба и към момчетата за огромния успех, който са постигнали. Благодаря, че развивате спорта, че помагате на подрастващото поколение да се учат на дисциплина, на морал, поздравявам ви искрено“, каза в началото на срещата кметът Живко Тодоров. Той връчи на медалистите плакети,  както и книги от поредицата „Шампионите разказват“.  „Община Стара Загора ще ви подкрепя винаги, знам че в спорта не е никак лесно и благодарение на вашите упорство, труд и всеотдайност - вие вървите устремено напред“, допълни той.

Треньорът Ивайло Георгиев благодари на Община Стара Загора за оказаната подкрепа през годините и разказа за пътя и трудностите, през които преминават спортистите до световното първенство. „Благодаря на кмета Живко Тодоров за помощта, без която ние нямаше да имаме зала, нямаше да имаме клуб и тези медали сега нямаше да бъдат факт. Това е успех, който е плод на дългогодишна работа и на мен и на децата, които ми се доверяват. Подготовката е трудна и тежка, но успехите са налице. Градът и страната ни са горди, Мартин и Спас са един невероятен пример, както в спорта, така и в живота и образованието си“, обясни треньорът Ивайло Георгиев.

Старозагорските медалисти изказаха благодарност за голямата подкрепа и радост, която получават след завръщането си от Обединени арабски емирства. Клубът се подготвя и за четвърто световно първенство през ноември месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай