Хит в мрежата: Полицай смени гумата на безпомощна жена

Ако зоркото око на старши полицай Кирил Ватев не бе забелязало меката гума, можеше да се стигне до инцидент

Хит в мрежата: Полицай смени гумата на безпомощна жена | StandartNews.com

От няколко дни снимката с полицая, който сменя гумата на жена в центъра на Бургас, обикаля социалните мрежи и събира стотици коментари. Сцената се разиграва на възловото кръстовище между бул. "Сан Стефано" и бул. "Христо Ботев". И докато всички минувачи са снимали, без дори да помогнат, двама служители от сектор "Охранителна полиция" към Второ РУ показаха, че са отдадени на професията си и станаха герои в очите на една бургазлийка... и не само, пише Флагман. 

Докато патрулират в района си, старши полицай Кирил Ватев и колегата му Силвестър Кунчев забелязват на светофара пежото на Златина Димитрова и състоянието на гумата. Ватев я моли да отбие, за да не пречи на движението и обяснява каква е причината.

"Гумата й беше мека, а това е предпоставка за ПТП. Попитах я дали има крик и резервна гума, но тя нямаше. Наложи се да купи нови от близките магазини, защото беше скъсан вентил. След това смених гумата и всичко беше наред. Неприятното беше, че много хора гледаха, снимаха, но никой не дойде да помогне на жената. Това че нося униформа, не означава, че не съм човек, и бих помогнал отново на всеки", разказа пред репортер на Флагман.бг младши инспектор старши полицай Кирил Ватев. 

В ситуацията униформеният не вижда нищо героично, но с годините той неведнъж е ставал медийна звезда. Преди 4 години отново бе хванат в кадър, докато помагаше на един дядо с патерици да пресече кръстовището. И докато бургаските шофьори свиреха на пенсионера да побърза, старши полицай Ватев слезе от патрулката, спря движението и преведе възрастния мъж по трасето. 

"Сигурен съм, че ако бях обикновен човек, нямаше да има това изопачаване, не се чувствам герой. Така сметнах, че е правилно да постъпя и го направих, мой дълг беше. Болно ми е, че хората не са добри един с друг и не си помагат. Гледат отстрани, снимат и после пишат във фейсбук, това е много смешно и още повече трагично за нас като общество. Много е лесно да съдиш полицаите, те са лоши, защото наказват онези, които погазват закона, а всъщност и ние сме хора като всички", допълва още Ватев. 

Старши полицай Кирил Ватев е в системата на МВР от 30 години, през очите му са минали хиляди ПТП-а и престъпления, доказал е своя професионализъм и няма нужди от гръмки думи и почести за делата си. 

Той е бивш национален плувец, медалите отдавна ги е закичил на стената вкъщи. От 7 години  е капитан на плувния отбор на ОДМВР и е спечелил десетки състезания и купи. 

"Не съм помогнал, за да получа благодарности, а за собствено удовлетворение. Всяко добро дело носи отплата само по себе си, само се надявам бургазлии да станат по-разумни и мислещи хора, а не сейрджии, коментиращи във фейсбук", обнадежден е Ватев.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай