Избраха РИК за евроизборите в Стара Загора

За председател на РИК за евроизборите в Стара Загора бе избрана Теодора Крумова от ГЕРБ, а за зам.-председатели - Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти

Избраха РИК за евроизборите в Стара Загора | StandartNews.com

На днешните консултации при областния управител Гергана Микова парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани депутати в Европейския парламент, с пълно единодушие избраха  За председател на районната избирателна комисия за евроизборите в Стара Загора Теодора Крумова от ГЕРБ. За зам.-председатели бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“. 
 Нито един от предложените двама кандидати за секретар на РИК - от коалиция „БСП за България“ и от ДПС, не е могъл да събере необходимите гласове. Излъчилите ги представители са заявили че не се отказват от предложените кандидатури и последната дума кой да бъде секретар ще има ЦИК. 
  Участниците в консултациите са гласували и останалите членове на РИК-Стара Загора. В състава и влизат общо 7 души от партия ГЕРБ, от Коалиция „БСП за България” – 5 души, ДПС и коалиция „Обединени патриоти“ ще имат по двама членове, партия „Воля“ – 1. По един член в Комисията ще имат и несъществуващите вече коалиции „ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“ и Реформаторски блок, които обаче преди 4 години излъчиха съответно двама и един евродепутат.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай