Генерал Тошево протестира срещу отровената вода

Жители на Генерал Тошево протестираха днес срещу продължилото над три седмици дни на безводие в квартал "Пастир" и мудната реакцията на институциите

Генерал Тошево протестира срещу отровената вода | StandartNews.com

Жители на Генерал Тошево  протестираха днес срещу продължилото над три седмици дни на безводие в квартал "Пастир" и мудната реакцията на институциите. Протестиращите ги обвиняват в липса на прозрачност и настояват в най-кратки срокове водата да бъде изследвана в акредитирана лаборатория, за да се докаже, че е безопасна за пиене. Докато това не стане, протестите щели продължат. Генералтошевци поискаха да бъде повдигнато обвинение срещу извършителя на отравянето на водата. 
   Като необясним прецедент определи случилото се с питейната вода в  кв. "Пастир" кметът на общината Валентин Димитров. Според него не е нормално  заложените изисквания в Наредба номер 9 за чистотата на питейната вода да не могат да бъдат осъществени в нито една лаборатория.
 "Може да има отлагания. Тръбопроводът ни е от 1950 година и оттогава не е подменя. Трябва да бъде подменена цялата водопроводна система", смята организаторът на протестното шествие Росица Стоева
  Протестиращите настояха и за системен контрол от регионалната здравна инспекция - Добрич, над земеделските производители и пестицидите, които ползват. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай