Фестивалът „Бургас твори“ събира талантите на града

В открита сцена за бургаските таланти ще се превърнат експоцентър "Флора" и пространството около него този уикенд

Фестивалът „Бургас твори“ събира талантите на града | StandartNews.com

  В открита сцена за бургаските таланти ще се превърнат експоцентър "Флора" и пространството около него този уикенд. Тук през двата почивни дни в осемте творчески работилни своето въображение  и майсторство ще развихрят над 150 художници, артисти, приложници, поети, музиканти, певци и спортисти.  С пленер на открито в първия по рода си фестивал "Бургас твори" ще се включат учениците от средното учиище "Св. св. Кирил и Методий", което отбелязва своя 150-годишен юбилей.
  Центърът за млади таланти в морския град, школата по керамика към средното училище "Иван Вазов",  училище "Френе" и много други приложници и художници от бургаски ателиета и читалища ще се потопят в творческата атмосфера на феста.
  Съвместно с регионалния исторически музей малките палавници ще припомнят старите детски игри на своите майки и бащи, когато още нямаше компютри и интернет - куцанка, ластик и народна топка.
  Фестивалната програма включва и много прояви на масовиия и професионален спорт. Баскетболната звезда Гергана Брънзова ще направи презентация на общинската програма "Активни и здрави", женският футболен клуб "Бургас ще спретне футболен хепънинг, а шампионът Венилин Русинов и децата му от полицейския клуб ще демонстрират карате и джу-джицу схватки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай