Дават 1,2 млн. лв за деца в риск във Велики Преслав

Парите са по европроект за разкриването на два центъра за социални услуги

Дават 1,2 млн. лв за деца в риск във Велики Преслав | StandartNews.com

Преслав за разкриването на нови социални услуги в дневния център за деца с увреждания и центъра за обществена подкрепа, които се изграждат в момента. Одобреният проект се финансира от оперативната европрограма „Развитие на човешките ресурси“.
 „Одобрена е цялата сума, която поискахме, дневният център ще обслужва 30 деца и младежи, а центърът за подкрепа ще работи с 50 души”, каза пред Радио Шумен кметът на общината Александър Горчев. В комплекса са предвидени и два мини-апартамента за спешен прием на майки и деца, преживели насилие. Отпуснатите средства щели да осигурят и заплатите на 19 специалисти в двата центъра. Те щели да се издържат с пари от проекта 45 месеца, след това се очаквало държавно финансиране на социалните услуги. 
 Общината очаквала всеки момент подписването на договора с управляващия орган на програмата - социалното министерство, за отпускане на първия финансов транш. С парите щели да бъдат финализирани строителните работи на сградата, в която ще бъдат настанени двата центъра за социални услуги.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай