Бургаският зоопарк отвори врати

Бургаският зоопарк отвори врати официално днес, месец след като получи лиценз

Бургаският зоопарк отвори врати | StandartNews.com

Бургаският зоопарк отвори врати официално  днес, месец след като получи лиценз . С това зоологичеката градина става една от десетте в България с пдобен статут. 
  Любопитна е историята на зоопарка в бургаския квартал „Черно море“, която започва преди 20 години. „ В овощната градина открихме ферма за пауни, тя се разрастна и без да искаме, стана най-голямата колекция на тези касиви птици в Европа и Азия, в момента те са около 320 ", връща се към началото пред Радио Бургас собственикът Кръстьо Дъбов. 
 Преди около 5 години общината в морския град Бургас му подава  и фермата започва да се нарича „Зоопарк Бургас“ и  да работи за лицензирането му. Лицензът много задължава, но той  ни дава допълнителна възможност за обмен на информация и екзотични животни, взаимопомощ за отглеждането им, добави Дъбов. Първите примати вече са получени в зоопарка – по една двойка мадагаскарски лемури и от вида зелена морска котка.
  За радост на децата от Бургас и гостенчетата на града през целия ден днес зоопаркът ще приема посетители без входна такса. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай