Банскалийка с бронз от Евро 2021

Катрин Гемкова спечели отличие в тайкуон-до на шампионата в Крит

Банскалийка с бронз от Евро 2021 | StandartNews.com

Нито за момент не сме имали съмнение, че златното момиче на Банско в таекуон-до Катрин Гемкова ще се представи блестящо на Европейското състезание. И тя доказа отново, че е спортист на най-високо ниво!

Състезателката на Таекуондо клуб" Хоук-Банско" Катрин Гемкова, с личен треньор Николай Кехайов, спечели за България бронзов медал от Европейското първенство по таекуон-до, което се проведе на остров Крит, Гърция от 23 до 31 октомври.

На дебюта си в категория жени, Гемкова спечели 3 срещи. На полуфинала тя загуби от представителката на Русия, която стана и първа в тази категория!

Макар и дебютантка при жените, това не попречи на шампионката от Банско да се нареди на почетната стълбичка до най добрите състезателки на Стария континент в категорията. Катрин спечели и единствения медал за България при жените в дисциплината спаринг.

Другият състезател от Таекуондо клуб" Хоук-Банско", който имаше право да играе на турнира, бе Мартин Димитров, но, за съжаление, той не успя да вземе участие поради карантинни мерки, наложени в училището му, непосредствено преди заминаването за Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай