„Баба Марта бързала, мартенички вързала”,

„Баба Марта бързала, мартенички вързала” - така се наричаше конкурса, организиран от община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие, който приключи днес

„Баба Марта бързала, мартенички вързала”, | StandartNews.com


  „Баба Марта бързала, мартенички вързала” - така се наричаше конкурса, организиран от община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие, който приключи днес. В центъра са получени над 250 мартеници от 24 детски градини, 20 училища, няколко социални институции, училища и детски градини от Гълъбово и  Казанлък.
 Най-добре представилите се индивидуални и колективни участници бяха наградени. С колективни награди бяха отличени 42 детски градини, училища и институции, а 66 деца получиха грамоти и индивидуални награди.
  „Повече от 20 години правим този конкурс. Всички знаем, че щастие и късмет носи онази мартеница, която ти е подарена“, каза Искра Иванова, ръководител на центъра за подкрепа за личностно развитие и припомни различните обичаи за правене на мартеници в отделните региони в страната.
  „Хубаво е да се връщаме към нашите корени, да ги пазим и да възпитаваме децата в нашите традиции“, благодари за красива изложбаСоня Дъкова, главен експерт в общинскя отдел „Образование“ .
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай