"Ангелска елха" грейва между блоковете във Варна

„Ангелска елха - така се нарича инициативата на сдружение „Василица” за коледна украса в междублоковите пространства в различни квартали на Варна, в социални институции и училища.

"Ангелска елха" грейва между блоковете във Варна | StandartNews.com

„Ангелска елха - така се нарича инициативата на сдружение „Василица” за коледна украса в междублоковите пространства в различни квартали на Варна, в социални институции и училища. Тя се организира за четвърта поредна година. Инициаторите очакват коледни играчки, лампички и гирлянди, екодръвчета да бъдат изпратени до 20 декември до офиса на сдружението във Варна на адрес ул. „Свобода” 33. Украшения за две коледни дръвчета вече са събрали доброволците, които дават цялото си желание и енергия, за да зарадват някого", заяви Галина Палабуюк, председател на сдружението. „Децата ”, допълни тя.
През тази година сдружение „Василица” чества своята десета годишнина.Организацията е създадена от група варненски преподаватели, водени от каузата за развитие на неформалното образование сред деца и младежи в неравностойно положение и за преодоляване на детската бедност. Сред многобройните акции под шапката на юбилея е събирането на топли шапки, шалове, ръкавици и топли чорапки за деца от Варна и околните села, които живеят в крайна бедност. 120 комплекта щли да бъдат раздадени до Рождество Христово.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай