Акционерите връщат старата цена на водата в Шумен !?

Акционерите на ВиК -дружеството - МРРБ И 10-те общини в Шуменско можели и да коригират решението на КЕВР за поскъпване на питейната вода.

Акционерите връщат старата цена на водата в Шумен !? | StandartNews.com

Има възможност да бъде намалена цената на  на предоставяните от ВиК - Шумен услуги, ако това бъде решено от Общото събрание на дружеството. Това се казва в разпространено днес становище на водното дружество. Както е известно, Комисията за енергийно и водно регулиране реши  от 28 декември 2018 г. цената на питейната вода в Шумен и региона да бъде увеличена на 3 лева и 40 ст. Против това решение се се обявиха областният управител Стефан Желев и кметът на Шумен Любомир Христов. 
„ВиК – Шумен“  е дружество, което по силата на нормативната уредба е собственост на държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството като принципал и 10-те общини на територията на област Шумен, които са съдружници и формират управляващия орган на дружеството - Общото събрание, припомнят от водоснабдителното дружество. Акционерите са и собственици на активите и по силата на тези обстоятелства ВиК-операторът изпълнявал решенията, взети от Общото събрание на дружеството, а те можели и да коригират решението на КЕВР за поскъпване на питейната вода. Мнозина шуменци обаче са се усъмнили в законността на това евентуално решение на акционерите на ВиК, което иначе биха посрещнали с радост. По същата логика всички ВиК-дружества в страната биха могли да бламирет решението на КЕВР за поскъпване на питейната вода.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай