Понеделник,

Вотът от чужбина. Ще промени ли рязко резултата?

От: СТАНДАРТ -
3539
Вотът от чужбина. Ще промени ли рязко резултата?
A
A
A

Възможно ли е вотът от чужбина да промени коренно резултатите от изборите? Отговор на въпроса дадоха двама социолози пред Нова тв.

„Възможно е да се окаже, че вотът в чужбина е от сериозно значение. Имайте предвид, че концентрацията на вота извън страната при новите правила се очаква да бъде главно на едно място”, заяви в ефира на „Неделята на NOVA” Първан Симеонов от „Галъп”.

„Ако има много малка разлика между две формации, е възможно вотът от чужбина да се окаже важен. В България вероятно ще гласуват под 3 милиона души”, каза Димитър Ганев от „Тренд”. По думите му избирателната активност към 16.00 ч. е 28,8 %.

„На миналите избори по това време активността е била 34,6 %. Има голяма вероятност тези избори да бъдат с най-ниска избирателна активност в демократичната ни история", поясни Ганев.

„Доста хора излязоха да гласуват сутринта, докато е хладно. Очаква се, че активността ще се вдигне в края на изборния ден. Въпреки това тя е доста ниска. Това означава, че много хора не са видели смисъл от поредните избори", коментира още Първан Симеонов.


Всички новини от категория Парламентарни избори 2021.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com