Вотът от чужбина. Ще промени ли рязко резултата?

Коментар на Първан Симеонов и Димитър Ганев

Вотът от чужбина. Ще промени ли рязко резултата? | StandartNews.com

Възможно ли е вотът от чужбина да промени коренно резултатите от изборите? Отговор на въпроса дадоха двама социолози пред Нова тв.

„Възможно е да се окаже, че вотът в чужбина е от сериозно значение. Имайте предвид, че концентрацията на вота извън страната при новите правила се очаква да бъде главно на едно място”, заяви в ефира на „Неделята на NOVA” Първан Симеонов от „Галъп”.

„Ако има много малка разлика между две формации, е възможно вотът от чужбина да се окаже важен. В България вероятно ще гласуват под 3 милиона души”, каза Димитър Ганев от „Тренд”. По думите му избирателната активност към 16.00 ч. е 28,8 %.

„На миналите избори по това време активността е била 34,6 %. Има голяма вероятност тези избори да бъдат с най-ниска избирателна активност в демократичната ни история", поясни Ганев.

„Доста хора излязоха да гласуват сутринта, докато е хладно. Очаква се, че активността ще се вдигне в края на изборния ден. Въпреки това тя е доста ниска. Това означава, че много хора не са видели смисъл от поредните избори", коментира още Първан Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай