ВМРО вдига Боян Чуков и шефа на "Българе"

След известните имена в листите на воеводите е и телевизионният водещ Кузман Илиев

ВМРО вдига Боян Чуков и шефа на "Българе" | StandartNews.com

Геополитическият анализатор Боян Чуков, който вчера напусна БСП, ще е част от гражданската квота в листите на ВМРО. В гражданската квота влиза и шефът на легендарния ансамбъл „Българие” Христо димитров. След известните имена в листите на воеводите е и телевизионният водещ Кузман Илиев.

Експертът Боян Чуков заяви, че повече от 20 години е публична личност, а според него ВМРО е партията, която стои най-близо до неговите убеждения. Той благодари на Каракачанов за поканата да бъде част от гражданската квота на партията. "Целият ми живот е минал за българските национални интереси. Никога не съм преставал да се боря за интересите на страната", подчерта Чуков, цитиран от ПИК.

"Не еднократно съм заявявал своите граждански позиции. Аз съм патриот и смятам, че това е най-големия щит срещу глобалните заплахи. За съжаление патриотизма се превърна в грозна дума, но не и за ВМРО. Аз очертавам три риска, като първия е културно-цивилизационен и атака срещу семейството. Друг риск е геополитически и считам, че Изтока и Запада водят своето противоборство в този регион. Третия много голям риск е икономически и считам, че тук мога да бъда полезен и моето мнение се припокрива с това на ВМРО", заяви Кузман Илиев.

Проф. Христо Смоленов също е част от гражданската квота на партията. . Заедно с ВМРО на изборите отиват и от движение "РОД", които в продължение на две години се борят за запазване на българското семейство и се противопоставиха остро на "Истанбулската конвенция".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай