Слави обясни защо избра Варна, а не Плевен

Въпросите зададоха много българи от чужбина

Слави обясни защо избра Варна, а не Плевен | StandartNews.com

 

Не съм се кандидатирал от Плевен, защото никой не е пророк в собствения си град. Това заяви Слави Трифонов, който днес час и половина онлайн отговаряше на въпроси на граждани.

Избрах Варна, защото там има много морални хора, обществеността е будна, не забравяйте, че оттам започнаха протестите, един човек дори се самозапали, отговори Слави на въпрос на софиянец.

Още по темата: Слави каза  с кого ще се коалира

Друг го попита как ще направи така, че да се върне справедливостта.

Трябва цялата съдебната система да работи така, че да търси отговорност от тези, които са нарушили законите.  Трябва да се избират от хората както главният прокурор, така и полицейските шефове по места.

Сега тези т.нар. местни шерифи не се избират от хората. А се назначават от кметовете и са отговорни пред тях.

Когато обаче те се избират от хората, пред тях ще носят отговорност и хората ще избират тези, които най-добре могат да грижат за техните семейства. В Америка е така, защо и у нас да не може, попита Слави.

Българин, живеещ в Малта, го попита вярно ли е, че е продукт на хора от подземния свят. Слави му отговори, че като шоумен е познавал много хора, „които бяха наречени част от подземния свят“. Да, правил съм концерти, но нищо повече, каза той.

Призна, че се пускат най-невероятни слухове за него от определени политически структури. „Моята дума срещу думата на един лъжец“, каза още Слави и добави, че избягва да използва думи като обещавам, вярвам, защото вече достатъчно са девалвирали.

На въпроса дали предвижда да се допитва до народа чрез рефендуми, той заяви категорично, че това е пряката демокрация, която и ЕС насърчава, а партията му е убедена, че това е най-правилното решение.

Много от въпросите бяха зададени от българи, живеещи в чужбина, като последният дори се обади от Сент Люис, щата Мисури.

Представяте ли се какъв парадокс, един българин си кара колата към Сент Люис и се свързва онлайн с мен, защото си мисли за България, а ние дори не можем онлайн да гласуваме, каза още Трифонов.

Накрая обеща, че ще продължи да общува с хората по този начин, защото в предизборните студия на телевизиите представителите на политическите партии предимно се карат.

Още по темата:: Слави покани Гарванлиев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай